MissieUM- hart vd zaak

Wij geloven dat de prestatie-norm altijd ter discussie moet staan om gezamenlijk goed te presteren, dit vereist constant hoge kwaliteit aandacht en leiderschap. Wij ontwikkelen tools en trainingen voor organisaties, leiders en teams om prettig en effectief in samenwerking haar doelen te bereiken.

VisieUM- visie

Wij doen dit door ervaring en talent binnen organisaties samen te brengen in een gemeenschappelijke eigen-methodiek zodat kracht en invloed gebundeld en gebruikt wordt op een manier die past in de kern van het bedrijf.

Je hoeft niets meer te leren, je weet het al! Wij helpen bij het omzetten van potentie naar concreet gedrag.

StatementUM - statement

Het is onze ambitie om kwaliteitsleider te zijn in de samenwerking-branche; hoogst gewaardeerd in klanttevredenheid en trainingsrendement.

Werner Urbanus

 • Zeer ervaren en krachtige teamtrainer
 • Specialist in groepsdynamica en actieve werkvormen
 • Heeft een neus voor het opzetten van effectieve training programma’s
 • Rustig en observerend weet het maximale uit het groepsproces te halen
 • Heeft de neiging om een dag onvergetelijk te maken voor alle deelnemers
 • Een aanstekelijke rots in de branding, smeder van krachtige teams

Tom Mickers

 • Enthousiaste en bedreven teamtrainer, kenmerkend door zijn aanstekelijke manier van trainen.
 • Innovatief en onderzoekend, altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.
 • Specialist in samenwerking en leiderschap aan teams.
 • Doeltreffend, integer, explosief. Gaat voor korte krachtige interventies met een praktische nasmaak
 • Bekijkt een traject vanuit de verschillende stakeholders, op zoek naar een gezamenlijk belang: het startpunt van duurzaam resultaat

De kunst van het weglaten is zeker van toepassing op trainers. Een vakman maakt ruimte voor het eigen proces van het team en weet dit op de juiste momenten zo te prikkelen dat de groep zich natuurlijk beweegt naar het ontwikkel doel.

“Subtiel maar zeker bewust in valkuilen laten lopen. Zeer sterk!”   Bert  Compass Group

Key-note SPREKER


Naast het schrijven van artikelen worden we steeds vaker gevraagd als spreker op verschillende evenementen. Wij zetten ons graag in om uw event te voorzien van een innovatieve en praktische kijk op samenwerking en/of leiderschap.

Presentaties of workshops van 30min tot 2 uur kenmerkend door de frisse toon en praktische nasmaak.

Thema’s waarover we spreken:

 • Teamvorming
 • Samenwerking
 • Leiderschap
 • Communiceren
 • Betrokkenheid en invloed

Recensie:

Inspirerend leiderschap – Defensie regiment technische dienst.

Tom deelde zijn tomeloze energie met de zaal in een workshop over inspirerend leiderschap en vergroten van je invloed. Zeer gedreven betrok hij de aanwezigen bij zijn workshop en door de doelstelling van de eenheid en die van jezelf te koppelen en in elkaar te schuiven liet hij zien dat je dan optimaal resultaat kunt bereiken. Door een open en directe communicatiestijl wist hij goed in te spelen op de reacties van de deelnemers. Als je wilt, kun je meer!!!! Enthousiaste reacties van de deelnemers en later ook de bevestiging dat dit gedachtegoed in de praktijk bruikbaar bleek, maken dat ik blij en trots ben dat ik Tom heb uitgenodigd voor een bijdrage aan de Kader Informatie Dagen van de Technische Dienst (Defensie Landmacht). 

Hans van Loon; organisator Luitenant kolonel  

Neem contact met ons op om te kijken wat wij kunnen toevoegen aan uw event. Wanneer onze doelen in dezelfde richting liggen hoeft dit niet kostbaar te zijn.

Onze toegevoegde waarde

Wij investeren dagelijks tijd in het verbeteren en vergroten van onze expertise, dit stellen wij beschikbaar en passen dit vakkundig toe.

Na 15 jaar weten wij wat werkt en hoe je het rendement van een training maximaliseert. Wij hebben een eigen kijk op samenwerking en verkennen ongerepte gebieden om onze methodiek vlijmscherp te houden. team rij

Daarom maatwerk

Standaardprogramma’s zijn massaproductie, dit past niet en het werkt niet. Het ontwerp van uw programma begint bij ons vanuit de kern waarden van de organisatie en de specifieke doelstellingen die hierbij horen, we kijken naar de behoefte van de betrokken partijen een passen ons programma hierop aan. Een goede training ondersteunt en activeert organisatie, team en individu bij het bereiken van het gezamenlijke doel.

Maatwerk teamtraining Urbanus & Mickers

Anderen vinden het ook

Wij hebben in middels honderden teams getraind. Bekijk enkele reacties en zie een greep uit ons Trakrecord

referentieklanten

Tom heeft tweemaal actieve workshops op mijn school verzorgd. De inhoud van
de workshops spraken mijn teamleden erg aan, maar ook de manier waarop hij
het presenteerde. Tom heeft een open en prettige uitstraling waardoor hij
gemakkelijk een groep op een leuke manier aan het werk krijgt.

Met zijn energie, gedegen voorbereiding en gerichtheid op het helpen van mensen maakt Tom veel impact. Daarnaast is het zeer prettig samenwerken met Tom. Een toptalent op training- en coachingsgebied waar ik nog lang mee hoop samen te werken.

Als opdrachtgever heb ik het volgende ervaren:

Een training verzorgt door Tom is (inter)actief, leuk, leerzaam.

Hij is als persoon: krachtig, professioneel, enthousiast en open.

Hij weet de mensen in beweging te krijgen: to do = to understand

Het team wil meer!

OK .. working with Tom is fun .. and yes, his creative and innovative ideas are often quite stunning.
But you know what I like most about working with Tom?
He does what he says he will do, and delivers the results when he said he would deliver them.
To me, it is this quality, mixed of course with his subject knowledge and communication skills, that makes working in team with Tom a successful and enjoyable experience.

De nabespreking met Tom heb ik als zeer prettig ervaren. Ik hou ervan als mensen me op een objectieve, directe manier benaderen. Zonder een oordeel te vellen en zonder zelf de antwoorden in te vullen laat Tom je zelf nadenken over de resultaten van de test en hoe dit samenhangt met je gedrag en opvattingen en in sommige gevallen zelfs je jeugd. Daar hou ik van. Ik ben wie ik ben door allerlei ervaringen en het is goed dit allemaal in perspectief te plaatsen. Daarnaast is Tom duidelijk op de hoogte van de theorieën die achter de DISC-methode zitten en kan hij deze goed uitleggen.

Wat ik heel erg fijn vind aan de gesprekken die we gehad hebben, is dat sommige gesprekken meer op het verleden ingingen en andere gespreken meer op het heden.
Dus ik kreeg de ruimte om te praten over wat er allemaal gebeurt is, maar ook om te leren hoe ik daar nu mee om moet gaan. …

Ik heb tijdens onze gesprekken heel veel momenten gehad waarop ik dacht: “Wow, zo had ik er nog nooit over nagedacht.” Echte eye openers. ..

Ik denk dat ik tot nu toe de meeste vooruitgang geboekt heb in het beheersen van mijn gedachten.
Dat malen doe ik nog steeds hoor, maar wel veel minder en alleen nog maar over dingen die er echt toe doen. Wanneer ik toch weer allerlei dingen ga verzinnen die er zouden kunnen gebeuren, gebruik ik WIM. … Dat zijn echt hele fijne hulpmiddelen om wat meer rust en structuur in mijn hoofd te creëren.

Ik denk dat coaching mij heel veel heeft geholpen en nog steeds helpt (want ik blijf ermee bezig door de technieken toe te passen).

Uw Experts

Onze trainers staan voor u klaar.
Wij werken met verschillende trainers allemaal bedreven in hun vak en opgeleid door ons in het effectief trainen van uw team.