Leiderschap in de nieuwe economie

Bekijk de flyer! Masterclass LEIDERSCHAP in de nieuwe economie

Leiderschap werkt goed wanneer het aansluit op dat wat er nodig is. Dat klinkt logisch maar het is tegelijkertijd een enorme uitdaging, vooral in de nieuwe economie.

De snelheid waarmee dingen verandering is meer dan verdubbeld in de afgelopen 10 jaar. Met als resultaat dat 90% van alle bedrijven vinden dat ze niet snel genoeg innoveren om aan te blijven sluiten bij deze nieuwe ontwikkelingen (volgens onderzoek van Capgemini).

Dit in combinatie met de Y-generatie (geboorte tussen 1981-2000) die nu het werkveld gaan domineren en de uitstroom van de babyboomers (geboorte tussen 1946-1964) zorgt ervoor dat er een fundamenteel andere kijk op leiderschap noodzakelijk is.

Hier volgt een globaal overzicht van hoe het was en hoe het nu is

Hoe het was tot 2008 Hoe het nu is
Betere baan garantie Onzekerheid over lange termijn voortbestaan
Grote bedrijven aan de macht Startups en kleinere bedrijven aan de macht
Salaris als belangrijke drijfveer Zelfontwikkeling als belangrijke drijfveer
Technologie is ondersteund Technologie is leidend
Hiërarchisch (silo) bedrijfsstructuur Platte zelfsturende organisatie structuur
Verantwoordelijkheid/invloed vooral op directie niveau Meer verantwoordelijkheid/invloed naar de werkvloer
Ontwikkeling duurt (veel) langer (meer kosten) Concept ontwikkeling direct, (3d printen)
Kennis delen meer mondeling Global internet en digitaal samenwerken
Ruimere marges Dunne marges
Meer volgzame mentaliteit Meer pionierende mentaliteit

Dit betekent dat leidinggevende in de nieuwe economie meer aandacht zullen moeten schenken aan het verbinden en afstemmen op individueel-, team- en organisatieniveau. Naast de manager competenties die nodig zijn om het productieproces efficiënt en effectief te blijven runnen is er (veel) meer nodig. De grote uitdaging voor de leiders van nu is het uiteenzetten van uitdagende doelstellingen, er voor zorgen dat iedereen hetzelfde denkbeeld heeft en dat iedereen betrokken is!

Softskill management is belangrijker dan ooit, het zorgt voor een faalkans van 68%. Je kans op succes kun je met 95% vergroten door mensen op een persoonlijke (dynamische) manier leiding te geven. Situationeel leidinggeven 3.0 zou je kunnen zeggen!

Fig.1 Dynamisch leiderschap laat zien op welke manier krachtig leiderschap in deze tijd eruit ziet: De balans tussen (L) prestatie- en (R) relatiemanagement. De balans tussen dat wat meetbaar is (indicatoren) en dat wat gevoelsmatig is (gedachten). Zo ontstaan er 4 vlakken die de leider van morgen zal managen om tot duurzame hoge prestaties te komen.
Een leider kenmerkt zich door de unieke combinatie van structuur aanbrengen en inspireren. Door de onderstaande test in te vullen kun je bekijken of je een goede leider bent (of goed leiderschap ontvangt).

Op vrijdag 1 april 2016 wordt er een Mastclass Leiderschap in de nieuwe economie geven voor leidinggevende uit de omgeving. Dit ter kennismaking met dynamisch leiderschap en Urbanus & Mickers leiderschap en teamtraining gevestigd in Uden. Deze masterclass t.w.v. €275 wordt nu kosteloos en vrijblijvend aangeboden ter kennismaking.

Wil jij jezelf (of je leidinggevende) inschrijven stuur dan een mail naar Tom@umteamtraining.nl of SMS 0619904849  met naam, organisatie, functie en mailadres.

Bekijk de flyer!

dynamisch leiderschap 2